... de muziek die je bij ons hoort ook bij ons te koop is?

Wij hebben CD's van Omnia, Finvarra, The Teetotallers, Wendy Rule, Cesair, Si, Irfan, Tjarda, Paul Verhoogt en ook een meditatie-CD van Olivier Delfin.... het Nehalennia Orakel bij ons te koop is?

Door de Braziliaanse Priesteres Bela Siol ontwikkeld. Een prachtige set, gebaseerd op de in vroegere tijden in Nederland geliefde Godin Nehelennia.
€35

... elk 5e boek gratis is?

De winkel begint een beetje overvol te geraken. Daarom tijdelijk bij aanschaf van 5 boeken of meer elk 5e boek (het goedkoopste) gratis...!!!

... het Nederlandse Monopolyspel een link heeft naar ons vorige pand?

Een van onze gasten was benieuwd hoe de Houtstraat in Monopoly terecht was gekomen. Dit is wat hij vond:
"Lange tijd is de herkomst van de Nederlandse Monopoly straatnamen in raadselen gehuld geweest en er is zelfs in 2006 door het NRC een serie artikelen aan gewijd waarin men opriep met verklaringen te komen. Het is echter aantoonbaar dat de keuze van juist dié steden en straatnamen voor een belangrijk deel kan worden gekoppeld aan het warenhuis Perry, de eerste importeur en distributeur van de Monopoly spellen in Nederland. 
(KLEINE) HOUTSTRAAT 84: Rijwielhandelaar J. Perry. Perry was als warenhuis gespecialiseerd in sport artikelen en daarom is de link naar deze rijwielhandelaar waarschijnlijk niet toevallig. Tegenwoordig zit Perry Sport aan de Grote Houtstraat 51 in Haarlem."
 
Kijk voor meer informatie op: Monopoly NL

... De Groene Godin de gezelligste winkel van Haarlem is?

Wij hebben drie keer op rij deze verkiezing gewonnen. De eerste keer hadden we de meeste stemmen, de tweede keer de hoogste score en de derde keer beide! Daarna stopte de verkiezing, waarmee we de ongeslagen kampioen zijn :)

... wij ook koffie, thee en limonade serveren?

Slechts €2,50. Het versgebakken lekkers wisselt in prijs, maar zal nooit meer dan €3,75 kosten.

... er een enorme stapel spellen staat, klaar om gespeeld te worden?

Wij hebben een ruime tafel waaraan je gezellig een bord- of kaartspel kunt spelen. Als ik tijd heb speel ik mee ;)


... wij geen fooienpot hebben, maar wel een Help-Rob-Pot?

Een vriend van mij had de pech via internet verliefd te worden op een schone dame in de Filipijnen. Hij zei zijn leven hier in Nederland vaarwel en vertrok naar zijn dame, kreeg met haar een schattig dochtertje en hoopte nog lang en gelukkig samen te leven. Maar helaas. Zij raakte verslaafd aan drugs en begon om deze hobby te bekostigen te dealen. Toen Rob dit ontdekte pakte hij zijn dochtertje en zijn boeltje bij elkaar en vertrok. Om een paar maanden later op straat opgepakt te worden als leider van een drugsbende! Want hij stond nog ingeschreven op het adres van zijn vriendin. Sinds die tijd (juli 2014) zit hij vast in Butuan City Jail. Onschuldig! Wachtend op zijn proces. Met veel te veel man opgepropt in een veel te kleine cel, bij een temperatuur van +40C. De situatie is ver onder de maat qua hygiene en eten. Hij moet alles zelf kopen: water om te douchen, drinkwater, shampoo, zeep, medicijnen, eten etc. Elke cent is welkom. En dus als jij die cent terug niet hoeft gaat hij in de pot. En af en toe, als er weer eens genoeg centen in zitten, maak ik een bedragje over naar de hulprekening.